PRESENTACIÓ

El Front antitèrmica de Cubelles i Cunit neix amb la voluntat d’impulsar la lluita per eradicar l'activitat de la Central Tèrmica situada entre aquests municipis. Ens oposem a qualsevol projecte de renovació d'aquesta central per una altra de cicle combinat i defensem la construcció d'una Central Solar al terreny que ocupa actualment la Tèrmica.

dilluns, 20 d’agost del 2007

ANTECEDENTS HISTÒRICS

L'any 1972 la Central del Foix va ser implantada de manera fraudulenta a través d'un controvertit procés.

Davant l'oposició dels ciutadans, el règim d'aquest moment va utilitzar la manipulació, l'engany i la corrupció de càrrecs públics, així com la repressió pura i dura a través de les forces de l'ordre.

Finalment la central es va construir sense respectar el Pla d'Ordenació Urbana, sense la llicència de concessió d'obres i sense l'execució judicial de les reclamacions i recursos contraris a la instal·lació.

*DATES DEL PROCÉS:

-22 d'octubre de 1972. El poble de Cubelles s'oposa en pes a la construcció d'una central tèrmica.
-25 de juliol de 1977. 2500 persones es concentren davant la Central Tèrmica de Cubelles exigint la seva demolició. Els manifestants i centenars de cotxes, van fer una manifestació de més de 2 Km. de llargada.
-7 d'agost de 1977. Unes 4000 persones es manifesten contra la Central Tèrmica de Cubelles.
-22 d'agost de 1977. En una altra concentració la Guàrdia Civil provoca 4 ferits per trets.

Des-de les hores molts partits pol·litics tradicionals que s'hi han subseguit al govern municipal han mantingut una posició ambigua i/o de complicitat amb FECSA-ENDESA.

1 comentari:

Daniel García Peris ha dit...

Hola,

Gràcies per afegir-vos al llistat de blocs de la Penedesfera. Us agrairia que per a difondre i augmentar aquesta llista de la Penedesfera feu un link del vostre bloc cap a aquest llistat.

Així mateix us convidem a participar del grup Penedesfera a Facebook i a compartir notícies del Penedès al lloc de promoció de notícies El Nord del Penedès per tal de millorar la comunicació i la participació entre els penedesencs.

Salutacions i felicitats pel bloc!

Agenda