PRESENTACIÓ

El Front antitèrmica de Cubelles i Cunit neix amb la voluntat d’impulsar la lluita per eradicar l'activitat de la Central Tèrmica situada entre aquests municipis. Ens oposem a qualsevol projecte de renovació d'aquesta central per una altra de cicle combinat i defensem la construcció d'una Central Solar al terreny que ocupa actualment la Tèrmica.

dilluns, 20 d’agost del 2007

CAMBI CLIMÀTIC

Les centrals tèrmiques utilitzen per al seu funcionament combustibles fòssils (carbó, productes petrolífers o gas) per a generar electricitat. En Espanya, les centrals tèrmiques són responsables de l'emissió de més de 100 milions de tones de CO2 a l'any, sent la principal font d'emissió, amb més del 30% del total de les emissions d'aquest gas.

Si a això li sumem l'engegada de noves centrals tèrmiques, prop de 38.000 MW de gas natural i 800 MW de carbó, les emissions superaran els 120 milions de tones, augmentant un 58% respecte a 1990 (any de referència del Protocol de Kioto). Quan el compromís espanyol és no augmentar aquestes emissions per sobre del 15% per al període 2008-2012.

FONT: GREENPACE

Agenda